A A A

Pochłaniacz ciepła

Dwflektor ciep┼éa daje du┼╝─ů uniwersalno┼Ť─ç u┼╝ycia naszego Kamado Joe, umo┼╝liwia on pieczenie, grillowanie lub w─Ödzeniem z po┼Ťrednim udzia┼éem ciep┼éa. Deflektor powoduje cyrkulacj─Ö powietrz wok├│┼é potrawy utrzymuj─ůc odpowiedni─ů temperatur─Ö i wilgotno┼Ť─ç.

Konfiguracje wykorzystania Kamado Joe

PIECZENIE
w─Ödzarnie

1. Usuń ruszt i rozpal węgiel drzewny.
2. Odczekaj 15 minut na rozpalenie w─Ögla.
3. Umie┼Ť─ç metalowy stela┼╝ deflektora na szczycie ┼Ťrodkowego pier┼Ťcienia grilla.

4. Umie┼Ť─ç p┼éyt─Ö deflektora na g├│rze stelarza.

5. Połóż kamień do pizzy na płycie deflektora.
6. Zamknij pokrywkę i pozwól nagrzać się płycie do 220 stopni C (10 minut).
Wskaz├│wka: Podczas robienia pizzy lub chleba lekko posypa─ç kamie┼ä m─ůk─ů.

 

 

GRILLOWANIE
1. Usuń ruszt i rozpal węgiel drzewny.

Deflektor nie jest u┼╝ywany.
w─Ödzarnie

2. Odczekaj 15 minut na rozpalenie w─Ögla
3. Umie┼Ť─ç metalowy stela┼╝ deflektora na szczycie ┼Ťrodkowego pier┼Ťcienia grilla.
4. Umie┼Ť─ç ruszt bezpo┼Ťrednio na stela┼╝u
Wskazówka: Doskonałe do ryb, owoców morza, kurczaka i wieprzowiny (super soczyste.
Wskazówka: Piecz także całe kurczaki najlepiej do góry nogami w celu otrrzymania bardziej soczystego mięsa.
Wskaz├│wka: W przypadku ryb posmaryj grill oliw─ů, aby zapobiec przyklejeniu.

 

W─śDZENIE (wariant 1)
1. Usuń ruszt i rozpal węgiel drzewny.
2. Odczekaj 15 minut na rozpalenie w─Ögla.

w─Ödzarnie

3. Umie┼Ť─ç deflektor w dolnej pozycji na stela┼╝u.
4. Umue┼Ť─ç stela┼╝ z deflektorem na ┼Ťrodkowym pier┼Ťcieniu Kamado Joey.
5. Umie┼Ť─ç ruszt na stela┼╝u nad deflektorem.
6. Zamknij pokryw─Ö grilla i dostosuj przep┼éywupowietrza, aby osi─ůgn─ů─ç ┼╝─ůdan─ů temperatur─Ö.
Wskazówka: Doskonały do wędzenia w niskich temperaturach.
Wskaz├│wka: Mo┼╝na umie┼Ťci─ç trociny lub brykiety trocinowe z drzew li┼Ťciastych w celu otrzymania wi─Ökszego aromatu.( s─ů dwa sposoby - bezpo┼Ťrednio na deflektorze lub wilgotne trociny lub zr─Öbki na metalowym naczyniu bezpo┼Ťrednio na w─Öglu).

 

 

W─śDZENIE (opcja 2)
1. Usuń ruszt i rozpal węgiel drzewny.
2. Odczekaj 15 minut na rozpalenie w─Ögla.

w─Ödzarnie

3. Umie┼Ť─çstelarz na pier┼Ťcieniu.
4. Umie┼Ť─ç Deflektor w g├│rnym po┼éo┼╝eniu.
5. Umie┼Ť─ç ruszt na stela┼╝u nad deflektorem.
6. Zamknij pokryw─Ö grilla i dostosuj przep┼éyw powietrza, aby osi─ůgn─ů─ç ┼╝─ůdan─ů temperatur─Ö.
Wskazówka: Doskonały do krótkiego wędzenia w wyższtch temperaturach np. drobiu , ryb . ( trociny jw)